waterinjection.info  

Go Back   waterinjection.info > Aquamist specific system Q and A and resources > Aquamist HFS-4 forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #31  
Old 14-04-2018, 11:58 PM
Richard L Richard L is offline
Manufacturer sponsor
 
Join Date: Oct 2003
Location: England
Posts: 4,691
Default Re: Control board not commanding FAV to open .

As I said earlier. I will check the internal of the FAV on Monday. Both. The coil failsafe was the original cause.
Remind me what car and jets you are using.
__________________
Richard L
aquamist technical support
Reply With Quote
  #32  
Old 15-04-2018, 12:30 AM
turboguy turboguy is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2018
Location: usa
Posts: 15
Default Re: Control board not commanding FAV to open .

Quote:
Originally Posted by Richard L View Post
As I said earlier. I will check the internal of the FAV on Monday. Both. The coil failsafe was the original cause.
Remind me what car and jets you are using.
Audi S5 and a 1.0mm -500cc jet spraying at the TB
Reply With Quote
  #33  
Old 15-04-2018, 07:40 AM
Richard L Richard L is offline
Manufacturer sponsor
 
Join Date: Oct 2003
Location: England
Posts: 4,691
Default Re: Control board not commanding FAV to open .

Have you checked the jet for blockage before shipping all those parts back to me? That is the most obvious step to do first. Judging from the condition of the filter of the FAV inlet , worth checking the jet and the in-tank filter for blockage.

Can you send a a picture of the in tank filter? unless it is all new since you changed over to DI tank.
__________________
Richard L
aquamist technical support
Reply With Quote
  #34  
Old 15-04-2018, 12:52 PM
turboguy turboguy is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2018
Location: usa
Posts: 15
Default Re: Control board not commanding FAV to open .

Quote:
Originally Posted by Richard L View Post
Have you checked the jet for blockage before shipping all those parts back to me? That is the most obvious step to do first. Judging from the condition of the filter of the FAV inlet , worth checking the jet and the in-tank filter for blockage.

Can you send a a picture of the in tank filter? unless it is all new since you changed over to DI tank.
Yes I did look over the filter and nothing stood out to me as far as it being clogged and yes I have since tossed it when I switched tanks and setup, I also checked the jet during the first stages of trying to figure everything out and when I got the replacement FAV from Howerton the jet was spraying perfect everything was working for a day, I went and redialed in the flow, threshold etc... then parked the car over night and the next day it was back to things not flowing again.
Reply With Quote
  #35  
Old 18-04-2018, 08:36 AM
Richard L Richard L is offline
Manufacturer sponsor
 
Join Date: Oct 2003
Location: England
Posts: 4,691
Default Re: Control board not commanding FAV to open .

All tests are completed, every part is working fine (including controller. Only the FAV was broken it doesn't look very healthy from outside either.
We need to look at the installation now after you reinstated all the components.




where you want me to return to? Pm me.
__________________
Richard L
aquamist technical support
Reply With Quote
  #36  
Old 18-04-2018, 12:35 PM
turboguy turboguy is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2018
Location: usa
Posts: 15
Default Re: Control board not commanding FAV to open .

Great news and thank you again! PM sent
Reply With Quote
  #37  
Old 19-04-2018, 07:27 AM
Richard L Richard L is offline
Manufacturer sponsor
 
Join Date: Oct 2003
Location: England
Posts: 4,691
Default Re: Control board not commanding FAV to open .

Please update what the actual issue is on your system now that we have ruled out the equipment.
__________________
Richard L
aquamist technical support
Reply With Quote
  #38  
Old 19-04-2018, 12:45 PM
turboguy turboguy is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2018
Location: usa
Posts: 15
Default Re: Control board not commanding FAV to open .

Quote:
Originally Posted by Richard L View Post
Please update what the actual issue is on your system now that we have ruled out the equipment.
Will do, soon as I have everything put back together! And thank you again!
Reply With Quote
  #39  
Old 28-04-2018, 04:41 PM
turboguy turboguy is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2018
Location: usa
Posts: 15
Default Re: Control board not commanding FAV to open .

Quote:
Originally Posted by Richard L View Post
Please update what the actual issue is on your system now that we have ruled out the equipment.
So it must've been the FAV/relay... hooked everything back up last night, didnt change any of the cables etc.. and it's working perfectly again. Thank you very much for your help, glad its solved now!
Reply With Quote
  #40  
Old 15-05-2018, 06:35 AM
Richard L Richard L is offline
Manufacturer sponsor
 
Join Date: Oct 2003
Location: England
Posts: 4,691
Default Re: Control board not commanding FAV to open ... not true

It will be the FAV coil. It could be damaged by prolong SYS test.
__________________
Richard L
aquamist technical support
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 11:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.