waterinjection.info  

Go Back   waterinjection.info > Aquamist specific system Q and A and resources > Aquamist HFS-6 forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 23-05-2017, 04:04 PM
EliteMotors EliteMotors is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2017
Location: Kazakhstan
Posts: 2
Default hfs6 fcm problem

Hi Richard and All,

I used HFS-6 osa for a whole season and everything was fine, but a few months ago the circuit board inside the flow control module burn down, probably becouse of overheating under hood. I tried to fix the board, but I can't do it without it's circuit diagram...

In a couple of threads in this forum I found Richard L wrote how to convert the FCM to be driven directly from the controller:
"open up the FCM...

1. Pick out the brown wire from the 8-core cable
2. Cut it as closely as possible from the circuit board.
3. Cut the "non-red" wire off the solenoid valve pin. Tape it up.
4. Solder the brown wire to the same pin.
5. Now the valve is driven directly from the controller."

I did this, did the manual test "TST" and it worked!
But the problem is, I can't see any flow on the gauge while driving.
Leds on controller are blinking, IDC signal is correct, I set THRES ADJ to 12%IDC, it sprays at WOT, (I checked) but the gauge doesn't show it. It show w.inj and s leds on. I tried calibrating sc but there's still no flow showing under duty.
I'm confused if it actually flows proper but the gauge doesn't show it?
Is it ok running this configuration or I need to rebuild FCM? or get new one?
I can solder or anything...
Please, looking for your help...
Reply With Quote
  #2  
Old 24-05-2017, 06:57 AM
Richard L Richard L is offline
Manufacturer sponsor
 
Join Date: Oct 2003
Location: England
Posts: 4,516
Default Re: hfs6 fcm problem

Did you put the lid of the FCM back on before testing?
__________________
Richard L
aquamist technical support
Reply With Quote
  #3  
Old 24-05-2017, 10:23 AM
EliteMotors EliteMotors is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2017
Location: Kazakhstan
Posts: 2
Default Re: hfs6 fcm problem

yes, I reassembled it back and connected black (-) wire to chasis before "TST"
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 06:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.