waterinjection.info  

Go Back   waterinjection.info > Aquamist specific system Q and A and resources > Aquamist HFS-4 forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #51  
Old 15-11-2017, 07:04 PM
Richard L Richard L is offline
Manufacturer sponsor
 
Join Date: Oct 2003
Location: England
Posts: 4,616
Default Re: Hfs-4 wiring for Audi B8 s4 3.0 (2009-2013)?

I am having problem understanding your description.

Pin 37/T60 is the pre-TB MAP sensor
__________________
Richard L
aquamist technical support
Reply With Quote
  #52  
Old 15-11-2017, 07:24 PM
MiztahSparklez MiztahSparklez is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: San Francisco
Posts: 16
Default Re: Hfs-4 wiring for Audi B8 s4 3.0 (2009-2013)?

Quote:
Originally Posted by Richard L View Post
I am having problem understanding your description.

Pin 37/T60 is the pre-TB MAP sensor
I am saying that the black/blue stripe wire I used previously for CAKA was not the right wire for me on pin 41 T60 connector. This was the one that gave me the low voltage reading.

Sorry I typed wrong it's pin 86 t90 for passenger, and 65 t90 for the driver. These are post supercharger map sensors. I did not check the map located near the TB.
Reply With Quote
  #53  
Old 16-11-2017, 08:33 AM
Richard L Richard L is offline
Manufacturer sponsor
 
Join Date: Oct 2003
Location: England
Posts: 4,616
Default Re: Hfs-4 wiring for Audi B8 s4 3.0 (2009-2013)?

I am still confused, about the driver and passenger. Are they important?
__________________
Richard L
aquamist technical support
Reply With Quote
  #54  
Old 16-11-2017, 12:48 PM
MiztahSparklez MiztahSparklez is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: San Francisco
Posts: 16
Default Re: Hfs-4 wiring for Audi B8 s4 3.0 (2009-2013)?

Quote:
Originally Posted by Richard L View Post
I am still confused, about the driver and passenger. Are they important?
I am saying there are actually 3 sensors on the car. One is pre charger, two are post charger, one for each bank. I don't think there's a difference between left and right sensor, but you do have an option of which side to tap. Maybe it is possible to confirm these wires are correct from your diagram collection.

I still seem to be getting this strange rushing up and down on the flow meter. Like as it activated and spray is happening, the flow meter rushes up but goes up and down during acceleration. It doesn't seem like there is a steady flow. Could a bad fav cause something like this?

I'll try to grab a video. I can be making 18psi of boost, but hit 60-70% at Max, but as it continues spraying, it's going anywhere between 25-75% flickering. Other times I'll strangely see 90%+ with the same amount of boost.

Ive watched some videos online and the flow seems to be quite solid from what I seen. Ramp up goes and then I see people spraying 100% not flickering.
Reply With Quote
  #55  
Old 17-11-2017, 01:02 AM
Richard L Richard L is offline
Manufacturer sponsor
 
Join Date: Oct 2003
Location: England
Posts: 4,616
Default Re: Hfs-4 wiring for Audi B8 s4 3.0 (2009-2013)?

I now understand 100%. It doesn't really matter which, as long as we have some information regarding the pressure post TB. Aquamist system uses F-IDC to meter flow. Boost pressure is used for correct purposes only.

The flow should not be rushing up and down at all, there is something wrong. One way we can find if the system is reading the IDC% properly or not: link "FDC" jumper and see if the incoming IDC signal is linear or not.

Post the results here.
__________________
Richard L
aquamist technical support
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 06:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.