waterinjection.info  

Go Back   waterinjection.info > Aquamist specific system Q and A and resources > Aquamist HFS-3 forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-06-2018, 04:59 PM
tezlum tezlum is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Canada
Posts: 26
Default Water Level light

I have had my Hfs 3 working flawless for a few months but one dat I noticed I wasn't getting full boost then looked at the aquamist gauge water level light was on. I think fill the tank full now any time the aquamist activates the water light turns on and activates the failsafe but the water injection light doesn't turn on like it was hitting a failsafe. If anyone has had this issue any input would be appreciated I will pull the bumper off soon and look at the level sensor and connection
Reply With Quote
  #2  
Old 06-06-2018, 01:15 AM
tezlum tezlum is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Canada
Posts: 26
Default Re: Water Level light

I have tried today turning the WL CW a few clicks and I get a failsafe activated. Then I turn it back (CCW) 2 no Water Injection Light but the Water Level light comes on and the tank is full. Tried full CCW and the Water Level light still comes on with initial injection and goes way after the failsafe is reset.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-06-2018, 01:42 AM
tezlum tezlum is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Canada
Posts: 26
Default Re: Water Level light

I have tried today disconnecting the water level sensor and still does the same thing where the water level light comes on without the water injection light coming on and going into a failsafe. I reset up SC and WH and WL and still I get a water level light on initial boost and it stays on till it stops injecting. The light is not flashing like as if I was out of water
Reply With Quote
  #4  
Old 08-06-2018, 08:21 AM
Richard L Richard L is offline
Manufacturer sponsor
 
Join Date: Oct 2003
Location: England
Posts: 4,785
Default Re: Water Level light

where is the pump located?
__________________
Richard L
aquamist technical support
Reply With Quote
  #5  
Old 08-06-2018, 08:25 AM
tezlum tezlum is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Canada
Posts: 26
Default Re: Water Level light

I have the pump located in my front bumper/ fender behind my fog light away from the rad and exhaust
Reply With Quote
  #6  
Old 08-06-2018, 08:32 AM
Richard L Richard L is offline
Manufacturer sponsor
 
Join Date: Oct 2003
Location: England
Posts: 4,785
Default Re: Water Level light

There is a chance the pump is seized. It should never be mounted in the engine bay.

__________________
Richard L
aquamist technical support
Reply With Quote
  #7  
Old 08-06-2018, 08:44 AM
tezlum tezlum is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Canada
Posts: 26
Default Re: Water Level light

I do have in a compartment that see no water and very minimal heat no more than inside the car, is there a diffinative way of testing if the pump is the issue because I pulled the jets earlier and I got a good spray pattern
Reply With Quote
  #8  
Old 11-06-2018, 07:14 AM
tezlum tezlum is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Canada
Posts: 26
Default Re: Water Level light

I had taken my pump apart and found it was slightly corroded on a few screws and the walls would still be enough to cause an issue like just the water light coming on
Attached Images
File Type: jpg IMG_20180610_135300-562x1000.jpg (94.4 KB, 2 views)
File Type: jpg IMG_20180610_135304-1000x562.jpg (103.7 KB, 2 views)
File Type: jpg IMG_20180610_135316-562x1000.jpg (95.0 KB, 2 views)
Reply With Quote
  #9  
Old 11-06-2018, 08:16 AM
Richard L Richard L is offline
Manufacturer sponsor
 
Join Date: Oct 2003
Location: England
Posts: 4,785
Default Re: Water Level light

you are looking at the wring end. Open up the pump head.
__________________
Richard L
aquamist technical support
Reply With Quote
  #10  
Old 11-06-2018, 07:52 PM
tezlum tezlum is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Canada
Posts: 26
Default Re: Water Level light

Quote:
Originally Posted by Richard L View Post
you are looking at the wrong end. Open up the pump head.
I got that part of the pump apart looked like not much water intrusion there. All the bearings spin freely, But if you think I need a new pump I'll order one as I'm going to get your dual tank set up so I can move it into the trunk so I don't damage anything further.
Attached Images
File Type: jpg IMG_20180611_114019-562x1000.jpg (104.0 KB, 3 views)
File Type: jpg IMG_20180611_114024-562x1000.jpg (87.3 KB, 3 views)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 09:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.