waterinjection.info  

Go Back   waterinjection.info > Aquamist specific system Q and A and resources > Aquamist HFS-3 forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 25-06-2018, 09:54 PM
tezlum tezlum is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Canada
Posts: 26
Default Re: Water Level light

I do recognize I have oversized injectors for my current power levels on 94AKI pump gas. But I have a 0.8 and 0.9 installed currently.
My tuner also wanted to possibly go to a just a single 0.9 jet
Reply With Quote
  #22  
Old 25-06-2018, 09:56 PM
Richard L Richard L is offline
Manufacturer sponsor
 
Join Date: Oct 2003
Location: England
Posts: 4,878
Default Re: Water Level light

This is good. What jet size are you currently using?
__________________
Richard L
aquamist technical support
Reply With Quote
  #23  
Old 25-06-2018, 10:24 PM
tezlum tezlum is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Canada
Posts: 26
Default Re: Water Level light

Quote:
Originally Posted by Richard L View Post
This is good. What jet size are you currently using?
I currently have a 0.8 & 0.9 installed
Reply With Quote
  #24  
Old 25-06-2018, 10:32 PM
Richard L Richard L is offline
Manufacturer sponsor
 
Join Date: Oct 2003
Location: England
Posts: 4,878
Default Re: Water Level light

I believe the 2014 gauge shares the water level led when it activates. The new/latest dash gauge turn on both yellow led when failsafe triggers.

Can you check the yellow wire (blue harness) of the water level sensor is not grounded or corroded.

Lastly, unplug the blue harness from the controller, see if the water level led still comes on.
__________________
Richard L
aquamist technical support
Reply With Quote
  #25  
Old 25-06-2018, 11:56 PM
tezlum tezlum is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Canada
Posts: 26
Default Re: Water Level light

Quote:
Originally Posted by Richard L View Post
I believe the 2014 gauge shares the water level led when it activates. The new/latest dash gauge turn on both yellow led when failsafe triggers.

Can you check the yellow wire (blue harness) of the water level sensor is not grounded or corroded.

Lastly, unplug the blue harness from the controller, see if the water level led still comes on.
I believe it's the newer style of gauge normally or if I move the WL full cw to create a failsafe condition both lights come on then water level stays on till failsafe resets then if I set WL full ccw where it shouldn't failsafe only water level comes on every time it injects and failsafe activates

The yellow wire on the blue harness is not grounded when I checked pump and level sensor are plugged in with the blue ethernet unplugged to test for conductivity.

With the blue harness un plugged the gauge when car is idling has no water level light on same as before. But when taken pass the threshold it activates the w injection light and water level then the injection goes out and water level stays on till the failsafe resets
Reply With Quote
  #26  
Old 26-06-2018, 06:38 AM
Richard L Richard L is offline
Manufacturer sponsor
 
Join Date: Oct 2003
Location: England
Posts: 4,878
Default Re: Water Level light

In this case of both led activates, it indicate a failsafe trigger, nothing to do with the water level sensor.

- "Low tank level" led on = water fluid level
- "Water injection" + "water level" led on = failsafe trigger
- Both led off = normal

Which one of the above statements is not true?
__________________
Richard L
aquamist technical support
Reply With Quote
  #27  
Old 26-06-2018, 05:50 PM
tezlum tezlum is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Canada
Posts: 26
Default Re: Water Level light

Quote:
Originally Posted by Richard L View Post
In this case of both led activates, it indicate a failsafe trigger, nothing to do with the water level sensor.

- "Low tank level" led on = water fluid level
- "Water injection" + "water level" led on = failsafe trigger
- Both led off = normal

Which one of the above statements is not true?
Normally when not injecting and driving under the threshold both LED's are off.

If the failsafes are set properly only the water level light comes on under any instance when the threshold has been meet or exceeded

If they WL is set wrong to simulate no flow or the blue harness is unplugged so the pump doesn't run then both lights come on
Reply With Quote
  #28  
Old 26-06-2018, 09:09 PM
Richard L Richard L is offline
Manufacturer sponsor
 
Join Date: Oct 2003
Location: England
Posts: 4,878
Default Re: Water Level light

Quote:
Originally Posted by tezlum View Post

If the failsafes are set properly only the water level light comes on under any instance when the threshold has been meet or exceeded
This is not true... "water injection led" only comes on when the failsafe triggers inconjuncton with the "water level led"

Normally, the "water injection led" does not come on.

"B" light comes on when the threshold is reached.

Does this make sense?
__________________
Richard L
aquamist technical support
Reply With Quote
  #29  
Old 26-06-2018, 09:16 PM
tezlum tezlum is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Canada
Posts: 26
Default Re: Water Level light

Quote:
Originally Posted by Richard L View Post
This is not true... "water injection led" only comes on when the failsafe triggers inconjuncton with the "water level led"

Normally, the "water injection led" does not come on.

"B" light comes on when the threshold is reached.

Does this make sense?
Yes that does make sense and how you just described was how it use to be before the issue started.

The only difference that happens now is the water level light comes on with any injection and the water injection never comes on but it does trip the failsafe relay to cut boost.

If the aquamist was seeing a condition where it was out of water or the level sensor was faulted and grounded would the water level light stay on solid or flash
Reply With Quote
  #30  
Old 26-06-2018, 09:17 PM
tezlum tezlum is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Canada
Posts: 26
Default Re: Water Level light

I could make a video of all the tests if I'm not explaining issue the best
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 12:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.