waterinjection.info  

Go Back   waterinjection.info > Aquamist specific system Q and A and new products > Aquamist HFS-3 forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-06-2023, 07:38 PM
sbrunthaler sbrunthaler is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2016
Location: Berlin / Germany
Posts: 9
Question FAV making noise but not letting fluid pass

Hi,

after my car was not driven for app. 5 months, the HFS-3 shows an error.

I checked the nozzle, works fine, and the pump works as well.

There is pressure before the FAV, but the hose after the FAV is dry.

The FAV makes noise, so I guess the valve works but is somehow clogged.

Can it be cleaned or repaired somehow, or do I need a new one?

Thank you!

Regards
Stefan
Reply With Quote
  #2  
Old 19-06-2023, 11:55 AM
sbrunthaler sbrunthaler is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2016
Location: Berlin / Germany
Posts: 9
Default Re: FAV making noise but not letting fluid pass

When I disassembled it, I found that the small sieve inside is clogged.
I will try to clean it, but I have no idea where the contamination came from.

Regards,
Stefan B.

Last edited by sbrunthaler; 19-06-2023 at 01:00 PM.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-07-2023, 06:59 PM
sbrunthaler sbrunthaler is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2016
Location: Berlin / Germany
Posts: 9
Default Re: FAV making noise but not letting fluid pass

Cleaned it, put everything together, and now the flow is fine.
But the pump head has a small crack, so I need a spare part.
Always empty the system for cold periods if you park the car over winter...

Regards,
Stefan B.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 05:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.